Brusselse VLD naar verkiezingen als open.brussels

Nieuws | De Brusselse liberalen trekken in 2024 naar de kiezer als open.brussels. Dat werd vandaag bekendgemaakt op een congres. De Brusselse VLD wil naar eigen zeggen de deuren nog meer open gooien en kiest daarom voor de nieuwe naam.

Door Belga

Deel dit nieuws

Er werden vandaag ook al een aantal nieuwe gezichten gelanceerd voor de volgende verkiezingen. Het gezicht van de afdeling blijft minister Sven Gatz, maar hij krijgt het gezelschap van onder meer Quentin van den Hove (Schaarbeek), Martine Raets (Evere), Vincent Riga (Sint-Agatha-Berchem), Valérie Libert (Elsene), Kurt Deswert (Sint-Lambrechts-Woluwe) en Ethel Savelkoul (Etterbeek). 

Inhoudelijk willen de liberalen de nadruk leggen op economie, onderwijs en een betere samenleving. Zo wil de ploeg samen met het bedrijfsleven werk maken van een brede school met oog voor diversiteit, verbinding en participatie. 

Voor de nieuwkomers wil open.brussels, naast een inburgeringscursus, inzetten op een netwerk van buddy's. Die moeten nieuwkomers wegwijs maken in de stad, de openbare dienstverlening, het onderwijs, de ontspanningsmogelijkheden en de arbeidsmarkt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top