Dit waren de beste tv-quotes van de maand juni

Films | De maand juni is alweer aan zijn laatste dagen toe. Om ook de zesde maand van het jaar in schoonheid af te sluiten, dook Proximus Pickx in de archieven. Daar viste het de meest memorable televisiequotes van de afgelopen vier weken op.

Door Proximus

Deel dit nieuws

'Huis Gemaakt': “Dit is echt niet normaal!”

De maand juni ging meteen van start met de finale van ‘Huis Gemaakt’. In dit tweede seizoen ging presentatrice Dina Tersago samen met een vakjury na welke van drie ingeschreven koppels erin slaagde om het ultieme droomhuis te verbouwen. De finale ging tussen Younes en Eline en Anaïs en Cedric. Het was dat laatste duo dat met de hoofdprijs, een eigen huis, aan de haal ging.

“Dit is echt niet normaal! Dit hadden we nooit verwacht”, klonk het na afloop bij het dolgelukkige koppel. “We beseffen nog niet helemaal wat voor een gigantisch cadeau we hebben gewonnen. Dat zal wellicht de volgende dagen komen, als we ontbijten in ons eigen huis!” Zowel Anaïs en Cedric blikten tevreden terug op hun avontuur. “Dit is zo’n unieke ervaring geweest voor ons. Het is onbetaalbaar en we zouden er zo opnieuw aan beginnen. Het is niet te geloven dat dit huis nu helemaal van ons is. We hebben ons hart eraan verloren.”

'Junior op zoek naar de liefde': "Ik wou dat ik een vlieg in de kamer kon zijn"

Afgelopen maand viel eveneens het doek over ‘Junior op zoek naar de liefde’, een programma op de VRT waarin Junior Planckaert, zoon van Eddy Planckaert en zijn vrouw Christa, toegaf dat het tijd wordt om opnieuw vlinders in zijn buik te voelen. Hij kreeg daarbij de hulp psychologe Sarah Van Pelt die Junior doorheen het hele proces begeleidde, maar zijn zus Stephanie en goede vriend Bram waren ook van de partij. Moeder Christa zag het liefdesavontuur vanop een zekere afstand gebeuren en was ook razend benieuwd naar de uitkomst. “Ik wou dat ik een vlieg in de kamer kon zijn”, stelde ze tegen manlief Eddy. Die wimpelde het hele gegeven af met de woorden “Dat is typisch vrouwelijk”, en predikte vooral geduld.

Junior koos uiteindelijk voor de 23-jarige HR-consulente Pauline. Hij vertelde dat hij bij haar een goed gevoel had en dat hij haar beter wilde leren kennen. Zowel Junior als Pauline groeide op in Wallonië en houden van auto’s en avontuur. “We hebben een klink”, aldus de Junior Planckaert.

'Nonkels': "Ik ga toch nie op ne moandag couscous zitten eten?"

We konden maar liefst acht weken lang lachen met de streken van Pol (Wim Willaert), Luc (Jelle De Beule) en Willy Persyn (Rik Verheye). Drie West-Vlaamse broers wiens leven helemaal overhoop wordt gehaald wanneer de Afrikaanse vluchteling Innocent Dipanda (Blaise Alfonso), tevens een voormalige penvriend van Pol, plots voor de deur staat op zoek naar onderdak. De drie broers dreigen hun rustige leventje vaarwel te moeten zeggen en willen vooral duidelijk maken dat je "Welkom" in West-Vlaanderen niet altijd letterlijk moet nemen.

De serie werd geschreven door Rik Verheye, Jelle De Beule en Koen de Poorter. Zij zorgden ervoor dat de dagdagelijkse West-Vlaamse gewoontes een hoofdrol zouden spelen in deze serie en flink zouden afsteken tegenover die van een andere cultuur. Dat blijkt ook uit de vele quotes uit de serie. Wat dacht je bijvoorbeeld van “Ik ga toch nie op ne moandag couscous zitten eten.”

Bekijk de laatste aflevering van ‘Nonkels’ op dinsdag 28 juni om 20u35 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Ontdek 'Nonkels' nu op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

'Sport/vrouw': "Voor mij was het heel raar om betaald te worden om mijn sport te doen"

Zes afleveringen lang kunnen we met z’n allen kijken naar ‘Sport/vrouw’ kijken, een documentairereeks op VRT waarin presentator Ruben Van Gucht zeven vrouwelijke topsporters uit eigen land vragen stelt over de meest diverse onderwerpen. Tijdens elk van de zes afleveringen kwam er telkens een ander aspect van de topsport aan bod en in de vierde aflevering stonden geld en middelen centraal. Nina Derwael, Belgisch Olympische kampioene, stelde dat ze het “raar” vond om betaald te worden voor haar sport. “Ik was al heel blij dat ik een contract kreeg”, stelde ze aan Van Gucht.

De andere Belgische vrouwelijke topsporters die de revue passeerden, lieten er geen twijfel bestaan: er is, wat de verloning betreft, nog een groot verschil tussen mannelijke- en vrouwelijke sporten. “Het komt altijd neer op geld en media-aandacht. dat is iets waar je niet naast kan kijken”, aldus Red Flame Janice Cayman.

Bekijk ‘Sport/vrouw’ op woensdag 29 juni om 21u20 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top