Dit wist je nog niet van de iconische videoclip 'Everybody' van The Backstreet Boys

Muziek | The Backstreet Boys waren in de jaren 90 enorm populair. In 1997 kwam het lied ‘Everybody’ uit en viert het zijn 25ste verjaardag. Pickx komt met heel wat weetjes die je wellicht nog niet wist over de wereldbekende videoclip .

Door Proximus

Deel dit nieuws

Everybody, yeah, Rock your body, yeah, Everybody, yeah, Rock your body right, Backstreet's back, alright! Deze ondertussen legendarische lyrics klinken bijzonder bekend in de oren bij de muziekliefhebber. 

'Everybody’ werd immers een wereldhit, die vandaag de dag nog regelmatig te horen valt via allerlei kanalen. De muziekvideo werd via YouTube ondertussen maar liefst ruim 387 miljoen keer bekeken. Iedereen kent het nummer natuurlijk, maar toch zijn er nog bepaalde zaken die je wellicht nog niét wist over de spraakmakende videoclip. Die zorgden er namelijk voor dat hun ster nog feller ging schijnen.

Parodie

De Backstreet Boys maakten met deze clip een parodie op de wereldbekende videoclip van ‘Thriller’ van Michael Jackson. De zangers van de groep kropen elk in de huid van een bekend 'monster' uit Hollywood, die ze bovendien zelf mochten kiezen. Howie D. is Dracula, Kevin vertolkt Dr. Jekyll & Mr. Hyde, Brian koos voor the Wolfman, A.J. is The Phantom of the Opera en Nick is verkleed als the Mummy.

Uiteraard moesten ze daarvoor bijzonder veel uren in de make-upstoel zitten. Zo duurde het maar liefst 5,5 uren om Brian als the Wolfman klaar te stomen, terwijl Nick amper 2 uren in de stoel moest zitten. In de clip zien we Howie D zijn tanden zetten in een dame. Dit was de toen 19-jarige Josie Maran, die op dat moment een bekend Amerikaans model was.

Hun eigen idee

Deze spraakmakende videoclip werd geregisseerd door Joseph Kahn. Deze producer maakte naam en faam door nadien ook nog samen te werken met toppers waar hij ook straffe videoclips wist voor te maken. Taylor Swift ('Bad Blood'), Lady Gaga ('Lovegame'), Britney Spears ('Toxic') en vele anderen werkten samen met hem. 'Everybody' was echter zijn grote doorbraak.

Nog een opvallend weetje: de platenmaatschappij was aanvankelijk niet overtuigd van het concept van de video. De groep kwam zelf met het idee en het concept, maar de bazen gingen met flinke tegenzin toch overstag. Nadien bleek dat de goede keuze te zijn, want 25 jaar later wordt er dus nog altijd gesproken over de ondertussen iconische videoclip.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top