Tim Gajser pakt de overwinning in de MXGP van Indonesië en vergroot voorsprong in WK-tussenstand

Auto-moto | Tim Gajser heeft vandaag de Grote Prijs MXGP van Indonesië, de twaalfde manche van het WK motorcross, op zijn naam geschreven. De 25-jarige Sloveen won beide reeksen op het circuit van Samota-Sumbawa. Hij haalde het zo voor de Spanjaarden Jorge Prado (GasGas), die twee maal tweede werd, en Ruben Fernandez (Honda), die derde en vierde werd. Er namen geen Belgen deel in de koninginnenklasse van het motorcross in Indonesië.

Door Belga

Deel dit nieuws

Gajser vergroot met zijn achtste overwinning van het seizoen, de 41e in zijn carrière, ook zijn voorsprong in de WK-tussenstand. Hij telt 535 punten. Zijn eerste achtervolger is Prado met 410 punten. De Zwitser Jeremy Seewer (Honda), zondag negende, telt als derde 405 punten. Jeremy Van Horebeek (Beta) staat als eerste Belg op de tiende plaats, met 229 punten. 

De Nederlander Jeffrey Herlings (KTM), de regerend wereldkampioen, mist het hele seizoen na een operatie aan de linkerhiel.

Eerder op de dag pakte de Fransman Tom Vialle (KTM) de zege in de MX2-klasse. Jago Geerts (Yamaha) werd vierde en moest de leiding in de WK-tussenstand afgeven aan Vialle. De Fransman telt nu 502 punten, onze landgenoot 498.

De volgende Grote Prijs is op 17 juli in Tsjechië (Loket). De Grote Prijs van België vindt een week later plaats in Lommel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top