TW Classic 2022: Genieten met een grote G

Festivals | Het festivalseizoen is ondertussen geopend en met TW Classic stond er op zaterdag een héérlijke festivaldag op het menu in Werchter. Van Nick Cave, tot Florence + the Machine tot zelfs Noordkaap. Jong en oud, iedereen kwam aan zijn trekken op de geslaagde opwarmer voor Rock Werchter.

Door Proximus

Deel dit nieuws

TW Classic kreeg een upgrade. Vanwege de tegenvallende ticketverkoop van het extra festival Werchter Encore kregen we een zeer gevarieerde affiche. Beide festivals werden gecombineerd op TW Classic. Het was de perfecte opwarmer (na Werchter Boutique) voor Rock Werchter dat aanstaande donderdag aan zijn vierdaagse begint. Door de toevoeging van Encore aan TW Classic kregen we ook een bijzonder gevarieerd publiek. Jong en oud smolten samen en het was duidelijk dat iedereen met volle teugen genoot.

Geniale Nick Cave

Whispering Sons opende de debatten op de Main Stage en nadien kwamen Sleaford Mods, Courtney Barnett, The Smile en Placebo aan bod. Nick Cave and the Bad Seeds sloten de dag af en deden dat met verve. Cave slaat zelden de bal mis. Hij bracht ‘Get Ready for Love’ met een gospelkoor: geslaagd. ‘Cry, cry, cry’ was een emotioneel zeer geladen nummer. Cave verloor op 9 mei zijn zoon en heel de weide leefde met hem mee. Een prachtig eerbetoon van Cave en de fans. Een verwerkingsproces samen met duizenden fans, het ging door merg en been.

Maar er was meer, want met ‘Boom, boom, boom’ haalde hij zijn rebels kantje uiteraard ook naar boven. Eén brok energie en passie. Nick Cave and the Bad Seeds op TW Classic: wie doet beter deze festivalzomer? Dat het regende, who cares? Geen mens die zich daar ook maar iéts van aantrok. Genieten met een grote G, dat was het. Bruce ‘The Boss’ Springsteen werd al aangekondigd voor TW Classic 2023. Daar kijken we nu al naar uit.

Noordkaap en Florence + The Machine

In The Barn mochten AG Club en ook Noordkaap de dag starten. Voor de iets oudere generatie was het optreden van Noordkaap een ‘trip down memory lane’. Stijn Meuris wist met Erik Sterckx, Nico Van Calster, Wim De Wilde en gitaarvirtuoos Lars Van Bambost de bende weer samen te krijgen. Het was 23 jaar geleden dat Noordkaap op Werchter stond, maar hun optreden was meer dan een vleugje nostalgie. The Barn was volledig gevuld en iedereen zong uit volle borst mee bij verschillende liedjes. Voor sommige kwamen hun jonge(re) jaren weer helemaal terug. Meuris genoot met volle teugen: “Dit is geen tent meer, maar een kathedraal vol liefde! Dit maak je in 20, 22 jaar niet mee."

The Barn werd afgesloten door Florence + The Machine. Zij kregen er onderdak nadat Werchter Encore werd geannuleerd. De groep weet als geen ander voor spektakel te zorgen. Zangeres Florence Welch weet hoe ze moet entertainen. Bovendien liet ze zich ook gelden in het lied ‘King’, toen ze haar vuist balde als steun voor de Amerikaanse vrouwen die getroffen worden door de afschaffing van de abortuswetgeving. Dat was uiteraard niet haar enige straffe zet. Zo klom ze de balustrade op en zong ze in haar prachtige witte kleed ‘Dream girl ever’ in het gezicht van een fan, ze overtuigde heel de tent tot een ‘sitdown’, liet iedereen zijn smartphone even wegsteken om mee te springen en ga zo maar door. Wat een feest, wat een dag. De festivalzomer is bijzonder goed begonnen en we kijken nu al likkebaardend uit naar het vervolg.

Beleef Rock Werchter live vanop de eerste rij dankzij Pickx gedurende de hele festivalzomer. Je kan tussen 30 juni en 3 juli alle concerten terugvinden op Pickx.be van 20 uur tot middernacht! Of volg het feestgedruis via de app of op Pickx Live (zender 11).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top