Nick Cave and the Bad Seeds besluit TW Classic 2022 met losgeslagen show

Muziek | Op het Festivalpark van Werchter is zaterdagnacht TW Classic 2022 afgesloten door Nick Cave and the Bad Seeds. Bij momenten groter dan God, veranderde de frontman fans in volgelingen voor wie hij met veel plezier meermaals afdaalde om contact te zoeken.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Get Ready for Love" opende de Australiër zijn set met een waarschuwing. Wat volgde was dan ook niets dan dat: een uiting van liefde aan wie het ook mag toebehoren. Niet in het minste was dat het publiek, waarop Nick Cave meer dan eens ging leunen, letterlijk dan. Onder andere tijdens "Higgs Boson Blues" steunde de Australiër meer op Belgische handen dan zijn eigen Australische ledematen.

Enkele ballads zorgden even voor een keuvelsfeer onder het publiek, maar bij "The Ship Song" en "Into My Arms" vlogen de 'sshts' in het rond waarna 60.000 kelen zich opensperden om beide nummers hartsgrondig mee te brullen. Na de rustige ballads trok Cave opnieuw de poort naar een helse onderlaag open en ontbond zijn duivels alsof hij ze dat balladkwartier lang met grote moeite had moeten inhouden en opsparen.

Warren Ellis, vaste compagnon van Nick Cave in The Bad Seeds, bespeelde zoals steeds zijn viool alsof die hem iets misdaan had. Andere instrumenten kwamen daarna aan de beurt, zijn kleine keyboard net niet geplet tussen vingers en knieën, een basgitaar werd bovengehaald voor een zware, lange solo. Samen met de kopman dook Ellis het inferno in.

Net zoals Werchter Boutique vorige week was TW Classic 2022 een rustige editie. Noch bij het Rode Kruis, noch bij de organisatie zelf waren er incidenten te melden. Zo'n 60.000 bezoekers waren aanwezig op het tweede Werchterfestival van 2022.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top