Oppermachtige Van den Bergh wint Dutch Darts Masters

Sport | Dimitri Van den Bergh (PDC-9) heeft zaterdag in Amsterdam met veel machtsvertoon het Dutch Darts Masters op zijn naam geschreven. De 27-jarige Antwerpenaar gunde thuisspêler Dirk van Duijvenbode (PDC-14) in de finale maar twee legs (8-2). Hij gooide daarbij een gemiddelde van 104,6 en kwam aan een checkout percentage van 53 procent.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de halve finales was Van den Bergh ook al met 7-2 veel te sterk voor de Nederlander Danny Noppert (PDC-11) en in de kwartfinales liet hij met 6-1 weinig heel van nog een Nederlander, Jermaine Wattimena (PDC-38). Van Duijvenbode rekende in een spannende halve finale met 7-6 af met de Engelsman James Wade (PDC-5).

Michael van Gerwen (PDC-3), onlangs geopereerd aan een pols, werd vrijdag al in de eerste ronde met 6-4 uitgeschakeld door Noppert.

Voor Van den Begh is het een tweede zege op rij in de World Series. Eerder deze maand was hij ook in het Deense Kopenhagen de beste. Daar versloeg hij in de finale de Schotse tweevoudige wereldkampioen Gary Anderson (PDC-6).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top