Marlon Modolo Zanotelli wint GP, geen Belgische ruiters in barrage, toch Belgisch podium

Sport | De 34-jarige Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli heeft zaterdag de Grand Prix van Parijs, negende manche in de Global Champions Tour, gewonnen. Met de 11-jarige Belgische merrie Like A Diamond vormde hij de snelste van vijf foutloze combinaties in een barrage met zeven op 1m60. De Britse Lily Attwood werd met de Belgische hengst Cor-Leon tweede, de Amerikaanse Lillie Keenan met Queensland E, ook een Belgische hengst, derde.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met de BWP-merrie Like A Diamond en de Zangersheide-hengsten Cor-Leon en Queensland E kleurde het podium dus volledig Belgisch, maar de Belgische ruiters deden het minder goed. Jérome Guéry, met Great Britain V, en Gregory Wathelet, met Iron Man, moesten allebei vier strafpunten noteren en eindigden op de plaatsen twaalf en zeventien. Ook Gilles Thomas stootte met Feromas één balk af. Hij liep bovendien ook nog een tijdstraf op en eindigde met vijf punten op de twintigste plaats.

In de Global Champions Tour behoudt de Duitser Christian Ahlmann, zaterdag vijftiende, na negen van vijftien manches de leiding. Met 210 punten heeft hij 28 punten voor op de Britse olympische kampioen Ben Maher. Pieter Devos is met 239 punten derde, Gilles Thomas met 136 punten vierde, Niels Bruynseels met 124 punten zesde en Jérôme Guéry met 114 punten elfde. De tiende manche wordt volgende week in Monaco gesprongen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top