Placebo overpowert Main Stage op TW Classic

Muziek | De Britse rockband Placebo heeft zich zaterdag in Rotselaar met power en verve als voorlaatste band de Main Stage van TW Classic eigen gemaakt. De recordhouder van "aantal keren gespeeld op een Werchters podium" brak een lans voor krachtige rock, met goedkeuring van de fans.

Door Belga

Deel dit nieuws

Voor maar liefst de achtste keer stond Placebo, de band rond Brian Molko (gitaar en zang) en Stefan Olsdal (bas en piano) zaterdagavond op de wei van Werchter. In 1997 deden ze dat voor het eerst, daarna herhaalden ze het nog zes keer, de laatste keer in 2014. Eerste achtervolger The Chemical Brothers staat voorlopig op zes passages.

Ondertussen is Placebo al 28 jaar actief, tijd genoeg om hun live sound af te werken tot perfectie. Met power van de gitaren en snijdende synthesizerklanken bestreden de Britten het druilerige weer in Rotselaar. "Beautiful James", als tweede nummer, warmde het publiek op, langgerekte solo's in de opvolgende nummers droogden datzelfde publiek bijna af.

Vijf nummers voor het einde kondigde Brian Molko een rondje "dance rock" aan, en zette hij "Special K" in. Voor de n-de maal schoten handen, vuisten en eventueel vastgehouden bekers bier de lucht in, benen gingen aan het dansen.

Afsluiten deed Placebo met een eigen versie van "Running up that hill" van Kate Bush, het nummer dat door Netflix-serie "Stranger Things" opnieuw furore maakte. Het publiek deed er zijn ding mee en liet het zich welgevallen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top