Belgian Lions bereiden WK-kwalificaties voor met zege tegen Nederland

Basketbal | De Belgian Lions, de Belgische nationale basketbalploeg bij de mannen, heeft zaterdag in een oefenwedstrijd nipt gewonnen van Nederland met 73-71 in Oostende. Halfweg stonden ze nog met 38-41 in het krijt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Sam Van Rossom, Retin Obasohan, Pierre-Antoine Gillet en Jean-Marc Mwema waren allemaal niet van de partij. Thibault Vanderhaegen, Seppe D'Espallier en Roby Rogiers versierden dan weer hun eerste cap.

Vlak voor het einde hielden beide naties elkaar nog met 71-71 in bedwang. Manu Lecomte scoorde zeven seconden voor tijd de lay-up van de overwinning. Jito Kok, ex-Mechelen en Charleroi, slaagde er niet in om op de buzzer alsnog gelijk te maken.

De wedstrijd tegen Nederland deed dienst als voorbereiding op het aankomende tweeluik tegen Slovakije (30 juni in Bergen) en Servië (3 juli) in de kwalificaties voor het WK van 2023.

Voorlopig bekleden de Lions de derde plaats in groep A in de eerste kwalificatieronde. Als ze winnen tegen Slovakije, stoten ze samen met Griekenland, Turkije en Groot-Brittannië uit groep B door naar de volgende ronde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top