België prijkt op tweede plek in poule na eerste speeldag in de Rugby Seven Championship Series

Sport | België bezet de tweede plaats in groep A na de eerste speeldag van zaterdag in de Rugby Seven Championship Series in het Portugese Lissabon.

Door Belga

Deel dit nieuws

België opende met een 19-14 nederlaag tegen titelverdediger Spanje, om vervolgens Georgië te kloppen met 14-7. Ook Portugal ging later voor de bijl met 21-12.

Met zeven punten deelt België de tweede plaats in de poule met Portugal. Georgië (3) en Tsjechië (2) sluiten de rij. Zondag spelen de jongens van Youssef Driss nog een klassementswedstrijd tegen Tsjechië vanaf 12u.

Bij de vrouwen versloegen de BelSevens eerst Wales met 24-7. Erna gingen ze zwaar onderuit tegen Frankrijk (36-7) en toonde ook Polen zich te sterk (24-19).Een derde plaats in de groep is het gevolg. Met vijf punten volgen ze in het zog van Polen (9) en Frankrijk (7). Zondag om 10u staat de klassementsmatch tegen Tsjechië op het programma.

De Rugby Seven Championship Series wordt afgewerkt over twee verschillende speelrondes. De tweede speelronde vindt plaats in het Poolse Krakau van 1 tot en met 3 juli.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top