Gregory Wathelet wint GCL-proef op de CSI-jumping van Parijs

Sport | Vrijdag hielp Gregory Wathelet de Paris Panthers nog aan de voorlopige leiding in de Global Champions League-manche van Parijs, zaterdag kwam hij voor zijn team niet in actie. De 41-jarige Luikenaar reed de tweede proef wel individueel en won die ook. Met de 14-jarige hengst Iron Man vormde hij in de schaduw van de Eiffeltoren de snelste van zeventien foutloze combinaties. Het leverde hem 25.000 euro op.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli werd met de Belgische merrie Like a Diamond op ruim anderhalve seconde tweede, de Française Pénélope Leprevost met Texas op bijna drie seconden derde. Jérôme Guéry (Great Britain V) en Gilles Thomas (Feromas) gingen allebei één keer in de fout en eindigden op de plaatsen 26 en 29.

Met Ace of Hearts had Wathelet vrijdag vier strafpunten laten noteren voor de Paris Panthers. De Britse olympische kampioen Ben Maher bleef met Faltic foutloos en deed dat zaterdag nog eens over. Nu had hij de Ier Darragh Kenny aan zijn zijde. Die kwam met Volnay aan acht strafpunten, maar desondanks hielden de Panthers de eerste plaats vast. Miami Celtics, Madrid in Motion, Stockholm Hearts, Valkenswaard United en Prague Lions eindigden ook allemaal met twaalf strafpunten, maar Paris Panthers zette de snelste tijd neer. Guéry werd met de St Tropez Pirates achtste.

Na negen van vijftien proeven blijven de Stockholm Hearts - die de tweelingbroers Nicola en Olivier Philippaerts in de rangen hebben, maar in Parijs op Lily Attwood en Lillie Keenan rekenden - leider. Berlin Eagles is op 21 punten tweede, Madrid in Motion op 22 punten derde. Paris Panthers klom naar de achtste stek op. De volgende manche wordt volgende week in Monaco gesprongen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top