Whispering Sons opent TW Classic

Muziek | In het Festivalpark in Rotselaar heeft de Belgische postpunkband Whispering Sons vandaag het tweede Werchterfestival van het jaar, beter bekend als TW Classic, geopend. Het festival werd uitgebreid met extra artiesten na tegenvallende ticketverkoop van Werchter Encore. TW Classic is nog niet uitverkocht, tickets zijn nog te verkrijgen op de website of aan de ingang van het festival.

Door Belga

Deel dit nieuws

Whispering Sons mocht voor de vierde keer een Werchters podium betreden, al was het nog nooit hetzelfde festival: na Glazen Boterham in 2016, Rock Werchter in 2019 en Parklife in 2021 vervolledigde de band het kwartet met TW Classic. Deze keer brachten de Limburgse Brusselaars hun nieuwe single 'Tilt' mee, naast hun album 'Several Others' van 2021.

Normaal gezien had er zondag een tweede festivaldag moeten volgen, onder de naam Werchter Encore, maar die werd geschrapt nadat er niet genoeg tickets verkocht werden. Daarom niet alleen een Main Stage op TW Classic. Klub C en de Barn werden al een week vroeger geopend om zo goed als de volledige affiche van Encore te kunnen opnemen in de planning. Daardoor zullen zaterdag onder andere ook Florence + The Machine, Zwangere Guy en Intergalactic Lovers aantreden op de Werchterse wei.

Op de Main Stage staat Nick Cave and The Bad Seeds nog steeds als afsluiter en absolute headliner van het festival. Voor de Australiër de Main Stage mag beklimmen, spelen eerst nog Sleaford Mods, Courtney Barnett, The Smile en Placebo op het hoofdpodium.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top