Amber Tysiak focust zich op voorbereiding: "Hebben nog 2 weken om helemaal klaar te zijn"

Red Flames | Oostenrijk is morgen de derde tegenstander voor de Red Flames in de oefenduels op weg naar het EK in Engeland (6-31 juli). "Het wordt een goede test voor de eerste groepsmatch tegen IJsland", blikte verdedigster Amber Tysiak vooruit.

Door Belga

Deel dit nieuws

Tysiak kende in de vorige twee oefenduels (3-0 nederlaag tegen Engeland en 4-1 zege tegen Noord-Ierland, red.) geregeld moeilijkheden. "Dat klopt", knikte ze. "Ik mis een beetje ritme en kende enkele moeilijke momenten. Er is nog tijd om te verbeteren. En ook niet alles was slecht."

"De twee wedstrijden vonden op twee verschillende momenten in de voorbereiding plaats", ging Tysiak verder. "We hebben nog twee weken om ons spel te perfectioneren. Op 10 juli, tijdens de eerste groepsmatch tegen IJsland, moeten we er staan. Druk is er nog niet, die komt er pas net voor de openingsmatch. We zijn geconcentreerd op de voorbereiding."

Tysiak genoot met de andere Flames ook van de fandag in Tubeke. "Dit is een uniek moment voor ons", glimlachte ze. "Het is een goed signaal van de bond om zo'n evenement te organiseren voor ons. Het is heel leuk om alle supporters te zien."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top