Kerley zet nieuwe beste wereldjaarprestatie neer

Sport | Fred Kerley heeft vrijdagavond opnieuw een beste wereldjaarprestatie laten noteren op de Amerikaanse atletiekkampioenschappen in Eugene. De 27-jarige Amerikaan won in de halve finales van de 100 meter in 9.76. Donderdag in de reeksen zette hij met 9.83 ook al een beste wereldjaarprestatie neer.

Door Belga

Deel dit nieuws

Kerley liep vrijdag met een toegestane rugwind van 1,4 m/s. Met zijn tijd is hij de zesde snelste sprinter ooit op de 100 meter. In de finale was hij ook de beste en liep 9.77, een honderdste trager dan zijn mondiale besttijd. Hij haalde het voor Marvin Bracey (9.85) en Trayvon Bromell (9.88).

Regerend wereldkampioen Christian Coleman sloeg de finale over, nadat hij in de halve finales met 9.87 de vierde tijd had gelopen. Als titelhouder mag hij sowieso meedoen aan de WK.

Bij de vrouwen zegevierde Melissa Jefferson in 10.69. Haar tijd, nauwelijks twee honderdsten trager dan de beste wereldjaarprestatie van Shelly Ann Fraser-Pryce, werd niet gehomologeerd vanwege een te gunstige wind (2,9 m/s). Sha'Carri Richardson werd donderdag al uitgeschakeld in de reeksen. Zij mag zo ook een kruis maken over WK-deelname.

In het Jamaicaanse Kingston veroverde de 32-jarige Yohan Blake zijn vijfde nationale titel op de 100 meter. Hij haalde het in 9.85. Bij de vrouwen won Shericka Jackson in 10.77. Vijfvoudig olympisch kampioene Elaine Thompson-Herah eindigde als derde in 10.89. De 29-jarige Thompson-Herah verlengde vorig jaar in Tokio haar olympische titels op de 100 en 200 meter. Shelly-Ann Fraser-Pryce, de olympisch kampioene van 2008 en 2012 op de 100 meter, liep bij de trials in Kingston alleen de series. De 35-jarige atlete was daarin met 10.70 de snelste. Fraser-Pryce, die als regerend wereldkampioene een wildcard heeft voor de WK, trok zich daarna terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top