Bautista Agut en Tsitsipas spelen finale van het ATP-toernooi in Mallorca

Sport | De 34-jarige Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP-20) en de 23-jarige Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-6) spelen zaterdag de finale van het grastoernooi in Mallorca (856.500 euro).

Door Belga

Deel dit nieuws

Bautista Agut won in zijn halve finale met 7-6 (7/5) en 6-2 van de Zwitserse kwalificatiespeler Antoine Bellier (ATP-303). Tsitsipas schakelde de Fransman Benjamin Bonzi (ATP-56) met tweemaal 6-4 uit.

In zijn twintigste ATP-finale gaat Bautista Agut voor een elfde titel, de tweede dit seizoen. In februari won hij op het hardcourt in Doha. De Spanjaard heeft al één grastoernooi op zijn palmares; dat van Rosmalen in 2014.

Tsitsipas speelde al twintig finales en won er acht van. Ook hij won dit seizoen één toernooi: in april op het gravel in Monte-Carlo. Voor hem wordt het de eerste finale op gras.

Tsitsipas won de vorige twee ontmoetingen met Bautista Agut, allebei op hardcourt in Melbourne: in 2019 in de kwartfinales van het Australian Open met 7-5, 4-6, 6-4 en 7-6 (7/2), vorig jaar in de ATP Cup met tweemaal 7-5.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top