Thierry Neuville klimt naar de vijfde plaats in Safari Rally

Sport | Thierry Neuville (Hyundai) kende vandaag een erg moeilijke start in de Safari Rally, de zesde WK-manche van het seizoen. Met een tweede plaats in de zevende klassementsrit schoof hij op het einde van de dag toch nog op naar de vijfde plaats. Gisteren was hij na de openingsrit nog tweede.

Door Belga

Deel dit nieuws

Neuville opende de dag met motorproblemen en zakte weg naar de negende plaats. Na de opgave van de Fransman Sébastien Loeb (Ford Puma) en dankzij enkele betere resultaten schoof hij in de namiddag toch opnieuw op. Zijn tweede plaats in de zevende klassementsrit, ondanks een lekke band in de laatste vijf kilometer, deed hem stijgen naar de vijfde plaats in de tussenstand. "We blijven vechten om tijd goed te maken", zei hij eerder op de dag al.

Kalle Rovanperä, de Finse WK-leider, staat voorlopig op kop. Hij telt 22,4 seconden voorsprong op de Brit Elfyn Evans (Toyota). De Est Ott Tänak (Hyundai) is derde op 25,3 seconden. Neuville volgt als vijfde op 57,5 seconden.

Morgen wacht de piloten nog 134,9 kilometers tegen de klok rond het Elmenteitameer.

De Safari Rally in Kenia stond tussen 2002 en 2021 niet op de WK-kalender. Vorig jaar was de zege voor Sébastien Ogier. De Fransman van Toyota is voorlopig zesde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top