Saartje ontdekt hoe goed Ingeborg en Christophe Stienlet elkaar wel niet kennen

Films | In de elfde aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Saartje’ op Pickx+ komen Ingeborg Sergeant en haar wingman van weleer Christophe Stienlet langs, beter bekend als Bartje uit ‘Schuif Af!’. Deze twee televisiepersoonlijkheden vertellen op de bank bij Saartje hoe ze elkaar ontmoet hebben, wat hun grootste drijfveren zijn in het leven en welke aspiraties ze nog hebben in het leven.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vlaanderen leerde Ingeborg Sergeant eind jaren tachtig kennen dankzij ‘Verlangen’, een nummer dat ze samen met Clouseau uitbracht. Het jaar nadien vertegenwoordigde ze ons land op het toenmalige Eurosongfestival met ‘Door de wind’. De commerciële televisiezender VTM oordeelde dat de jonge Ingeborg over heel wat zang- en acteertalent beschikte en nam haar in 1990 aan. Bij VTM presenteerde ze onder andere de programma’s ‘Blind Date’, ‘All You Need is Love’ en ‘Ik Wil Je Iets Vertellen’. Ze was ook een van de gezichten van ‘Schuif Af!’, een ook een gloednieuw kinderprogramma op VTM dat liep van 1990 tot en met 2006. Ze presenteerde het programma samen met Arthur Reijnders, Britt van der Borght en Christophe Stienlet. Die laatste kwam naast Ingeborg op de bank zitten bij Saartje.

Christophe Stienlet zette zijn eerste stappen in televisieland aan de zijde van Ingeborg Sergeant. Hij werd in 1997 gevraagd om de rol van ‘Bartje’ te spelen het populaire kinderprogramma en werd hierdoor een bekend gezicht in Vlaanderen. Na ‘Schuif Af!’ had Stienlet nog enkele kleine gastrollen waaronder in ‘Familie’, ‘Flikken’, ‘Thuis’, ‘Verschoten en Zoon’, ‘Spoed’, ‘Witse’ en ‘LouisLouise’. In 2015 was Stienlet opnieuw veelvuldig op televisie te zien en dit dankzij zijn deelname aan ‘Foute Vrienden’, een comedyprogramma waarin vier comedians en vrienden elkaar proeven opleggen en met elkaar grappen uithalen. Stienlet is ook omroeper voor onze Rode Duivels en plant binnenkort een comedyshow.

Ingeborg en Christoph kennen elkaar door en door. Saartje legde het duo drie trefwoorden voor (showbizz, kietelen, improviseren en dankbaar) en wat blijkt? Op die aspecten kenden ze elkaar nog niet helemaal.

Zondagskind

We komen in deze aflevering te weten hoe Stienlet de rol van Bartje in ‘Schuif Af’ heeft gekregen. Dat ging naar verluidt heel toevallig. "Ik speelde samen in het theatergezelschap met Arthur Reijnders en de toenmalige regie-assistente van 'Schuif Af' was ook assistente bij ons", klinkt het. "Omdat Ingeborg uitzonderlijk eens afwezig was, vroeg die aan mij of ik kon inspringen bij de repetities van 'Schuif af!' en van het een kwam het ander", aldus de acteur. Hij kreeg na zijn eerste korte passage bij 'Schuif Af!' zelfs een telefoontje van de directeur van VTM die hem verwelkomde bij "de VTM-familie". Volgens Stienlet is hij een zondagskind en hij vertelt doorheen het programma nog enkele redenen waarom dat volgens hem zo is.

Zowel Sergeant als Stienlet hebben kinderen die momenteel hun eerste stappen in de showbizz aan het zetten zijn. Ze steunen hun kinderen door dik en dun en pleiten er samen voor om kinderen te stimuleren in hun dromen zolang ze er gelukkig van worden. Wil je weten wat beide Sergeant en Stienlet nog meer gemeen hebben? Kijk dan naar de eerstvolgende aflevering van ‘Saartje’.

De nieuwe aflevering van 'Saartje' wordt op 30 juni op Pickx+ uitgezonden (zender 13). 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top