Zelenski spreekt festivalgangers op Glastonbury toe

Muziek | De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft het Britse Glastonbury Festival geopend. Zelenski sprak tienduizenden bezoekers toe in een videoboodschap, die voor het optreden van The Libertines werd afgespeeld op een scherm bij het Other-podium.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ook wij Oekraïners houden ervan om te leven zoals vroeger en te genieten van de vrijheid van de zomer. Maar dat kunnen we niet doen, want Rusland heeft deze vrijheid gestolen", zo zei Zelenski in de videoboodschap.

"Daarom richt ik me tot jullie om en vraag jullie steun, Glastonbury, waar vrijheid heerst. Ik vraag jullie om dit gevoel te delen met iedereen wier vrijheid wordt aangevallen."

"Verspreid de waarheid over Ruslands oorlog, help Oekraïners die hun huizen zijn moeten ontvluchten en zet alle politici die je kent onder druk om te helpen de vrede in Oekraïne te herstellen", zo vroeg de president.

Vandaag treedt ook Kalush Orchestra, de Oekraïense songfestivalwinnaar, op Glastonbury op, net zoals onder meer Billie Eilish, Robert Plant & Alison Krauss, Idles, Bonobo en Ziggy Marley. Op het festival zijn 93 podia.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top