Genk on Stage maakt zich op voor 100.000 festivalgangers

Festivals | In de Genkse binnenstad vindt dit weekend de 20ste editie van Genk on Stage plaats. Het gratis stadsfestival verwacht 100.000 mensen over drie dagen. Genk on Stage ontvangt dit jaar onder meer Bart Peeters, De Mens, De Jeugd van Tegenwoordig, Clement Peerens Explosition, Compact Disk Dummies en Grandmaster Flash.

Door Belga

Deel dit nieuws

Genk on Stage werd twee jaar op rij afgelast vanwege de coronacrisis, maar van vrijdag tot zondag verwacht het stadsfestival opnieuw zo'n 100.000 bezoekers. Ook op de laatste editie in 2019 waren er 100.000 festivalgangers. In 2018 klokte Genk on Stage af op 125.000 bezoekers.

"Zaterdag is traditioneel de drukste dag, maar dat is afhankelijk van het weer natuurlijk", zegt Mathies Wouters, algemeen coördinator van Genk on Stage. "We hebben het voordeel dat we een gratis festival zijn, zeker met de stijgende prijzen tegenwoordig is dat een grote troef."

Gedurende drie dagen vinden er tal van optredens plaats verspreid over acht podia in het stadscentrum. Genk on Stage mikt op een mix van nationale en internationale artiesten, en lokaal talent.

Zo is het gekende 'Factor J'-podium aan de jeugdsite omgedoopt tot 'Hete Kolen'. Hete Kolen is een platform dat jongeren stimuleert om culturele projecten te organiseren. Met de naamsverandering wil de stad het initiatief doortrekken in het jaarlijkse festival.

Verder is er voor het eerst een indoorclub op Genk on Stage. Daarnaast zet de organisatie volop in op beleving en invulling van het stadscentrum, met bijvoorbeeld een foodtruckfestival. Naast de acht podia wordt in het centrum samen met horeca en handel gezorgd voor een uitgebreid programma, waarbij verschillende straten een make-over krijgen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top