Er weerklinken heel wat ronkende motoren tijdens het eerste weekend van juli

Sport | Ook komend weekend ronken er heel wat motoren op de Europese cicruits. Wat dacht je bijvoorbeeld van de vierde manche van het DTM-kampioenschap in Duitsland, de negende en tiende manche van het WTCR-kampioenschap in Portugal of de Porsche Super Cup in het Verenigd Koninkrijk? Oh ja, de racepiloten van de Formule E zijn dit weekend natuurlijk ook van de partij.

Door Proximus

Deel dit nieuws

DTM

Van 1 tot en met 3 juli vindt in het Duitse Neurenberg de vierde manche van het DTM-kampioenschap plaats. Daar zullen autopiloten Sheldon van Der Linde, Mirko Bortolotti en Nico Müller wedijveren voor de eerste plaats in het klassement. Onze landgenoot Laurens Vanthoor prijkt momenteel op de veertiende plaats en moet alles op alles zetten om in het kielzog van de top tien te blijven.

Bekijk de vierde manche van het DTM-kampioenschap op vrijdag 1 juli vanaf 12u50 op Eleven Sports 3, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus.

Formule E

Dit weekend komen de racepiloten van de Formule E-competitie voor de tiende keer in actie. Ze houden halt in het Marokkaanse Marrakech en doen daar het Circuit International Automobile Moulay el Hassan aan, beter bekend als het Stratencircuit van Marrakesh. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne staat momenteel op de allereerste plaats in het klassement. Hij wordt op de hielen gezeten door Jean-Eric Vergne, die tweedes staat, en Edoardo Mortara op plaats drie. We zijn benieuwd op Vandoorne op het 4,5-kilometer lange circuit zijn voorsprong zal kunnen vasthouden.

Bekijk de tiende manche van het Formule E-kampioenschap op zaterdag 2 juli op Eurosport 2 (FR), beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus.

WTCR

De WTCR-karavaan houdt dit weekend halt in Portugal en dat om de negende en tiende manches van het WTCR-kampioenschap af te werken op het 4,75-kilometer lange Circuito do Vila Real. Mikel Azcona voert momenteel de ranglijst aan, gevolgd door Nestor Girolami en Santiago Urrutia. Ze voelen de hete adem van de andere WTCR-piloten in hun nek waaronder ook die van onze landgenoot Gilles Magnus. Hij prijkt momenteel op de zevende plaats en wil zo snel mogelijk opschuiven in het klassement.

Bekijk de negende en tiende manche van het WTCR-kampioenschap op zondag 3 juli vanaf 14u00 op Eurosport 2, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus.

Porsche Super Cup

In het Verenigd Koninkrijk maken ze zich tenslotte op voor de derde manche van de Porsche Super Cup.  De Porsche-racepiloten, waarvan Larry ten Voorde, Dylan Pereira en Laurin Heinrich momenteel de snelsten zijn, zullen opnieuw enkele seconden op hun concurrenten proberen te pakken en zullen dat proberen doen op het legendarische Silverstone-circuit.

Bekijk de derde manche van de Porsche Super Cup-kampioenschap op zondag 3 juli vanaf 12u50 op Eurosport 2, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top