Kevin Hesbois neemt een fraaie start in Alps de Andalucia

Sport | Met een openingsronde van 69 slagen en een veertiende plaats heeft Kevin Hesbois donderdag een meer dan behoorlijke eerste ronde neergezet in de Alps de Andalucia (Alps Tour Golf/40.000 eur), die doorgaat op de Valle Guardiana-golfbaan in het Spaanse Ayamonte.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 31-jarige Mechelaar putte op zijn eerste achttien holes zes birdies weg waartegen hij drie keer in de fout ging. Met zijn ronde van drie onder par telt Hesbois drie slagen meer dan de Italiaan Giacomo Fortini en de Spanjaard Sergio Parriego, die de leiding delen.

Hesbois kon zich plaatsen voor de final Qualifier van het Open Championship. Zo werd hij in de pre-qualifier Burnhill achtste, wat goed was voor een ticket voor de ultieme Qualifier die maandag op het programma staat.

Voor Giovanni Tadiotto liep het minder vlot. De 24-jarige staat na dag één op een gedeelde 74e plaats. De Brusselaar zette een mix neer van vijf birdies maar ook vier bogeys en een triple bogey op zijn laatste hole, wat resulteerde in een ronde van 74 slagen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top