Armirail, Hayter, Norsgaard en Mohoric fietsen naar nationale titels in het tijdrijden

Wielersport | Bruno Armirail is donderdag Frans kampioen tijdrijden geworden. De renner van Groupama-FDJ boekte met de triomf zijn eerste profzege in een tijd van 50:50 over een afstand van 44,3 km in Cholet. Rémi Cavagna (Quick-Step Alpha Vinyl) en Benjamin Thomas (Cofidis) eindigden respectievelijk tweede en derde.

Door Belga

Deel dit nieuws

In Groot-Brittannië was de eer weggelegd voor Ethan Hayter (INEOS-Grenadiers). Hij verlengde met overschot zijn titel op het 44,2 kilometer lange parcours in Dumfries. De 23-jarige Londenaar hield Daniel Bigham (1:14) en James Shaw (1:31) ruim achter zich.

Mathias Norsgaard (Movistar) mag zich dan weer een jaar lang Deens nationaal tijdritkampioen noemen. Hij had een voorsprong van 7 seconden op Magnus Cort (EF Education-EasyPost). Ook voor de 25-jarige Norsgaard betrof het zijn eerste overwinning bij de elite. Trek-Segafredo leverde met Mattias Skjelmose en Mads Pedersen twee renners voor de plaatsen 3 en 4 af.

In Slovenië stak Matej Mohoric (Bahrain-Victorious), winnaar van Milaan-Sanremo, iedereen de loef af in een koers zonder grootmachten Primoz Roglic en Tadej Pogacar. Mohoric moest niet al te diep in zijn krachtenarsenaal tasten: ploegmakker Matevz Govekar volgde pas op 2:06.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top