Belgian Lions zetten met zege tegen VS stap richting kwartfinales WK 3x3 basket

Basketbal | De Belgian Lions 3x3 hebben ook hun derde groepsduel op het WK 3x3 basketbal in Antwerpen gewonnen. Op een volgelopen Groenplaats haalden ze het in de overtime met 20-18 van de Verenigde Staten, waardoor ze nu reeds zeker zijn van minstens een stek in de achtste finales. Vanavond gaan ze in hun slotduel van de groepsfase tegen Oostenrijk vol voor de groepswinst en een rechtstreekse plaats in de kwartfinales.

Door Belga

Deel dit nieuws

Enkel de groepswinnaar plaatst zich voor die kwartfinales. De nummers twee en drie moeten nog in de achtste finales aan de bak. De achtste- en kwartfinales worden zaterdag gespeeld. Zondag volgen de halve finales en de wedstrijden om brons en goud. De vrouwen spelen hun finale om 20u55, de mannen om 21u30.

Eerder wonnen Nick Celis, Thibaut Vervoort, Maxime Depuydt en Bryan De Valck in deze groepsfase met 21-16 van Slovenië en met 21-12 van Egypte. Met nu reeds drie zeges op de teller, kunnen ze door die twee landen niet meer ingehaald worden en finishen ze dus al zeker in de top drie van de groep.

De Belgian Cats 3x3 zijn na groepszeges tegen Mongolië en Egypte, en het forfait van de Dominicaanse Republiek eveneens zeker van de tweede ronde. Zij bikkelen morgen nog met Polen om de groepswinst.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top