Lampaert ziet ploegmaat Evenepoel kampioenentrui overnemen: "Hij moet daarvan genieten"

Wielersport | Vorig jaar bezorgde Yves Lampaert zijn Ingelmunster nog het ultieme delirium door er het Belgisch kampioenschap tijdrijden te winnen. Hij zette toen zijn teamgenoot Remco Evenepoel op 20 seconden. De West-Vlaming werd daarop door zijn supporters op de schouders genomen en naar het podium gedragen.

Door Belga

Deel dit nieuws

In Gavere werden de rollen omgekeerd. Remco Evenepoel zette nu Lampaert terug. De uittredende kampioen keek na 34,8 kilometer op tegen een achterstand van 38 seconden. 'Lampie' begon furieus aan de tijdrit, maar moest al snel inzien dat Remco Evenepoel de sterkste was in de titelstrijd.

"Een snelle start nemen is zowat mijn tactiek in het tijdrijden", vertelde Lampaert. "Ik start telkens stevig. Ik was volgens mij heel goed vertrokken, tot ik na de tweede ronde te horen kreeg dat Remco alles aan flarden aan het rijden was. Dan wist ik al genoeg. Hoe langer een tijdrit duurt, hoe beter Evenepoel wordt. Op het einde was het gewoon nog een gevecht tegen mezelf. Ik vind het natuurlijk jammer dat ik mijn trui kwijt ben, al maakt het wel iets goed dat het shirt naar mijn ploegmakker gaat. Ik ga hem de goede raad geven van die tricolore trui te genieten. Het is nu eenmaal een supermooie trui."

De tijdritten tussen Ingelmunster en Gavere hadden wel enige vergelijkingspunten. "Vorig jaar vond ik het een snellere omloop. Hier waren de bochten redelijk blind. Het wegdek was hier ook anders dan in Ingelmunster en op die bewuste betonbanen stond de wind dan nog eens pal op kop. Ik kende het parcours vorig jaar iets beter en natuurlijk was er het feit dat ik toen kon terugvallen op een pak supporters die me vooruit stuwden. Ik reed toen echt thuis", stelde Lampaert.

Yves Lampaert werd in de slotetappe van de Baloise Belgium Tour uit koers gezet na het akkefietje met Tim Wellens. "Ik probeer dat allemaal achter mij te laten. Ik kijk liever vooruit naar de koersen die eraan komen. De Tour? De ploeg zal dat wel communiceren na het Belgisch kampioenschap van zondag."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top