Tiendaags filmfestival BRIFF gaat in Brussel van start met zombiefilm

Films | In de bioscoop UGC De Brouckère in hartje Brussel opent vanavond het Brussels International Film Festival (BRIFF) met de zombiefilm "Coupez!" van regisseur Michel Hazanavicius. Tijdens de vijfde editie van het BRIFF kunnen filmliefhebbers tien dagen lang genieten van een breed aanbod en meerdere competities.

Door Belga

Deel dit nieuws

De special screenings op het BRIFF behoren tot geen enkele competitie. Naast openingsfilm "Coupez!" is er de docufilm "Mad in Belgium "met Benoit Poelvoorde, het absurde heldenverhaal "Everything everywhere All At Once" met Michelle Yeah en Jamie Lee Curtis of de slotfilm "Three Thousand Year of Longing" met Tilda Swinton en Idris Elba. In het programma buiten competitie legt het BRIFF dit jaar ook nog de focus op de Franse film en op onze stikkende planeet.

De internationale competitie is een mengeling van favorieten van het selectiecomité en van films die ook op de filmfestivals Cannes of in Berlijn passeerden. De winnaar van de competitie gaat naar huis met 11.000 euro. In de nationale competitie dingen tien "Made in Belgium"-films mee naar de hoofdprijs van 10.000 euro.

De films van het BRIFF zijn te zien in de bioscopen UGC De Brouckère, Palace, Cinema Galeries, Cinematek, Bozar en in openlucht. Op de Kunstberg zijn er op 29 juni, 30 juni en 1 juli screenings van de klassiekers "C'est arrivé pres de chez vous", "E.T." en "Bohemian Rapsody". Eregast op het filmfestival is dit jaar de Franse actrice Fanny Ardant.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top