Engelse verdediger Sykes tekent bij Union, dat eerste training afwerkt

Jupiler Pro League | Union heeft in trainingscentrum 't Sas in Lier zijn eerste training afgewerkt ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. De Brusselse traditieclub kondigde meteen een vierde zomertransfer aan met de centrale verdediger Ross Sykes (23), die overkomt van de Engelse derdeklasser Accrington Stanley.

Door Belga

Deel dit nieuws

Sykes ondertekende een contract van vier jaar, met optie op een bijkomend jaar. Hij treedt voor het eerst voor een andere club aan dan zijn Engelse opleidingsclub. In 131 wedstrijden was Sykes goed voor tien doelpunten en zeven assists.

De Belgische vicekampioen trainde een eerste keer onder kersvers T1 Karel Geraerts. Hij volgde begin deze maand Felice Mazzu op, van wie hij de assistent was. Mazzu vertrok naar RSC Anderlecht.

Nieuwkomers Arnaud Dony, Dennis Eckert Ayensa, Viktor Boone en Ross Sykes tekenden present in Lier. Ook onder meer Casper Nielsen, die zou azen op een transfer, Christian Burgess, die onlangs zijn contract verlengde tot 2024, en Danté Vanzeir verschenen op het terrein.

Union speelde afgelopen seizoen voor het eerst in 48 jaar opnieuw in de hoogste afdeling. De Brusselaars stonden bijna het hele seizoen aan kop, maar in de play-offs greep Club Brugge alsnog de titel.

Volgende week dinsdag speelt Union zijn eerste oefenwedstrijd tegen Rebecquoise uit Tweede Afdeling ACFF.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top