24.000 kinderen genieten van Pennenzakkenrock aan Zilvermeer

Festivals | Het Zilvermeer in Mol heeft zowat 24.000 kinderen verwelkomd op de 28ste editie van jeugdfestival Pennenzakkenrock. Volgens de organisatie is alles zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Op de affiche stonden onder meer Metejoor, Regi en Camille.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pennenzakkenrock is een festival dat vooral bedoeld is voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar, die onder begeleiding van leerkrachten en ouders kunnen genieten van optredens, maar ook heel wat randanimatie. Dit jaar schreven 23.000 kinderen zich in via scholen en nog eens een duizendtal via losse ticketverkoop. "Dat zijn kinderen die de voorbije twee jaar zouden komen, maar die edities werden afgelast door de coronacrisis", klinkt het bij het provinciaal recreatiedomein Zilvermeer.

Het Zilvermeer nam de voorbije dagen de nodige maatregelen tegen de verwachte warmte. "Er zijn voldoende verfrissingspunten geïnstalleerd en op schermen doen we een oproep om je goed in te smeren tegen de zon en een pet te dragen", aldus nog de organisatie.

Pennenzakkenrock doet het dit jaar voor het eerst ook zonder PET-flesjes of wegwerpbekers. Het festival voorziet eigen herbruikbare bekers als milieuvriendelijk alternatief, voor een eenmalige kost van 1 euro. Kinderen kunnen echter ook hun eigen drank meebrengen en hun drinkbus gratis laten vullen met water.

De uittocht van het festival zal allicht zoals steeds voor heel wat drukte zorgen, met onder meer enkele honderden bussen die kinderen oppikken. De politie vraagt om de omgeving indien mogelijk te vermijden deze namiddag. Om veiligheidsredenen wordt het busverkeer ook gescheiden van de personen die met de fiets het festival verlaten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top