Mazzu vindt het "niet evident" om "icoon van het Belgisch voetbal" op te volgen

Jupiler Pro League | Felice Mazzu (56) vindt het niet evident om Vincent Kompany op te volgen bij RSC Anderlecht. "Het is nu aan mij om te proberen minstens even goed te doen als Vincent", verklaarde hij donderdag op zijn eerste persconferentie als coach van paars-wit.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik wil me aansluiten bij de cultuur van de club, maar ik zal ook mijn eigen ideeën in de praktijk brengen. Anderlecht staat voor offensief voetbal", stelde Mazzu in de perszaal van het Lotto Park. "Maar nu ga ik eerst en vooral een groep vormen. De groepscohesie ligt me na aan het hart, zoals jullie wel weten."

Eind mei werd Mazzu aangesteld als opvolger van clubicoon Vincent Kompany, intussen coach van Burnley. "Ik ben me ervan bewust dat ik een icoon van het Belgisch voetbal vervang, een icoon binnen de trainerswereld. Kompany speelde voor een van de beste clubs in Europa (Manchester City, nvdr.). Het is dan ook niet evident hem op te volgen. Ik begrijp dat de supporters hem hier bewonderen. Het is nu aan mij om te proberen minstens even goed te doen als Vincent. Maar ik besef dat ze ontgoocheld zijn nu hij vertrokken is. Ik heb veel respect voor mijn voorganger."

De Henegouwer is van plan om net als Kompany jongeren te blijven lanceren. Maar de Belgische recordkampioen, afgelopen seizoen derde, snakt naar nieuwe successen. En die hoopt Mazzu Anderlecht te bezorgen. "Het is mijn doel om het project van de club en Vincent hier voort te zetten. Maar we dienen uiteraard ook een goed evenwicht te vinden. De resultaten moeten er zijn, net als een goed klassement."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top