De 5 beste films over buitenaardse invasies

Films | Buitenaards leven houdt ons al jarenlang bezig. Is het echt of maar een fantasie... Wie zal het zeggen? De filmwereld heeft alleszins geen bewijzen nodig om er menig film en serie over te maken. Vandaag komt bijvoorbeeld 'Blasted' uit op Netflix, een Zweedse serie over een vrijgezellenfeest dat wordt verstoord door aliens. Om in de sfeer te komen kan je alvast deze films eens een kans geven. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

5. Species (1995)

Wanneer overheidswetenschapper Xavier Fitch een ruimtetransmissie onderschept met daarin de genetische sequentie voor een buitenaardse levensvorm, gebruikt hij die om Sil te produceren. Sil is een wondermooie buitenaards-menselijke hybride. Maar Fitch' team maakt zich al snel zorgen over haar snelle evolutie, zeker wanneer Sil het laboratorium vernielt tijdens haar ontsnapping. Haar plan: de perfecte menselijke man vinden om haar te bevruchten. Om dat tegen te gaan stuurt de Amerikaanse regering topmoordenaar Preston Lennox op haar af. 

'Species' is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 1995, geregisseerd door Roger Donaldson en geschreven door Dennis Feldman. In de hoofdrollen staan Natasha Henstridge, in haar filmdebuutrol, Ben Kingsley, Michael Madsen, Alfred Molina, Forest Whitaker en Marg Helgenberger.

4. The Blob (1988)

In een klein Californisch stadje ontdekken de middelbare scholieren Brian, Meg en Paul een vreemde, geleiachtige substantie die het vlees doet smelten van alle levende wezens die op zijn weg komen. De dodelijke substantie komt in de riolering van de stad terecht, waar het ongecontroleerd begint te groeien en af en toe tevoorschijn komt om zich tegoed te doen aan nietsvermoedende stadsbewoners. Een militaire schoonmaakploeg wordt gestuurd om de dreiging te elimineren, maar dat doet uiteindelijk meer kwaad dan goed. 

'The Blob' is een remake van de klassieker uit 1958 en combineert met succes buitenaardse wezens, kleurrijke decors uit de jaren 80 en afschuwelijke horrormomenten.

3. Annihilation (2018)

'Annihilation' is gebaseerd op de gelijknamige hitroman van Jeff VanderMeer. Natalie Portman kruipt in de rol van biologe en voormalige soldate Lena die leeft in de Shimmer, een quarantainegebied waar net een meteoriet is neergestort. Nadat haar man terugkeert uit het nu aangetaste gebied, is zijn veranderde gedrag slechts één van de vele verontrustende veranderingen die deze crashsite heeft veroorzaakt. In de Shimmer nemen planten en dieren namelijk nieuwe vormen aan, die duidelijk gemanipuleerd zijn door buitenaardse wezens.

Ontdek ‘Annihilation’ nu op Netflix. 

2. A Quiet Place (2018)

'A Quiet Place', geschreven en geregisseerd door John Krasinski van 'The Office', speelt zich af in de nasleep van een buitenaardse invasie van een dodelijke diersoort. De details van de invasie zelf worden nooit onthuld, vooral omdat deze intensieve film bijna geen dialoog bevat! De overlevenden moeten zo stil mogelijk zijn om niet gepakt te worden, want de buitenaardse roofdieren komen op elke minuscuul geluid af. 

In de hoofdrollen van de horrorfilm zien we John Krasinski en Emily Blunt. De film was zo'n daverend succes dat vorig jaar een vervolg werd uitgebracht. 'A Quiet Place Part II' kwam uit op 28 mei 2021. Krasinski keerde terug in de regisseursstoel en ook de hoofdcast keerde terug, met Cillian Murphy erbij.

Ontdek ‘A Quiet Place’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

1. The Thing (1982)

'The Thing' speelt zich af in een arctisch station waar een team van onderzoekers woont, onder leiding van MacReady, gespeeld door Kurt Russell. Het onderzoeksteam ontdekt een buitenaards wezen dat uit de lucht is komen vallen en op hen begint te jagen. Het verhaal neemt een sinistere wending wanneer ze zich realiseren dat het wezen de vorm van zijn slachtoffers kan aannemen. MacReady en de kamparts (Richard Dysart) leiden de kampbemanning in een wanhopige, bloederige strijd tegen het wrede schepsel voordat het hen een voor een afmaakt.

Deze Amerikaanse sciencefiction-horrorfilm uit 1982 werd geregisseerd door John Carpenter naar een scenario van Bill Lancaster. 'The Thing' is gebaseerd op de novelle 'Who Goes There?' van John W. Campbell Jr. uit 1938.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top