AG2R Citroën rekent op Stan Dewulf en Oliver Naesen in de Tour, geen Greg Van Avermaet

Wielersport | AG2R Citroën rekent voor de Ronde van Frankrijk, die op 1 juli in de Deense hoofdstad Kopenhagen van start gaat, op Stan Dewulf en Oliver Naesen. Dat heeft de wielerformatie donderdag gemeld. Greg Van Avermaet zit niet in de selectie.

Door Belga

Deel dit nieuws

Naast Stan Dewulf en Oliver Naesen trekt AG2R Citroën ook met de Fransmannen Geoffrey Bouchard, Mikaël Cherel, Benoît Cosnefroy en Aurélien Paret-Peintre naar de Tour. De Luxemburger Bob Jungels en Australiër Ben O'Connor maken de achtkoppige selectie compleet.

Greg Van Avermaet start niet in de Deense hoofdstad. De 37-jarige goudenmedaillewinnaar op de Spelen in Rio nam in het verleden al negenmaal deel aan de Tour en was er sinds 2014 onafgebroken bij.

Ook DSM maakte zijn selectie voor de aanstaande Tour bekend en zet in op dagsuccessen. Speerpunten zijn de Fransman Romain Bardet en de Duitser John Degenkolb. Zij krijgen steun van twee Nederlanders: Nils Eekhoff en Martijn Tusveld. Bardet was de klassementshoop van de ploeg in de Giro, maar de Fransman moest die ronde wegens ziekte in de tweede week verlaten. Ook Tusveld, de Italiaan Alberto Dainese en de Australiër Chris Hamilton doen de 'dubbel' Giro-Tour. De andere geselecteerde renners zijn de Noor Andreas Leknessund en de Amerikaan Kevin Vermaerke.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top