België blijft op FIFA-ranking tweede achter Brazilië

Rode Duivels | De Rode Duivels blijven op de nieuwe wereldranglijst van Wereldvoetbalbond FIFA, die donderdag verscheen, op de tweede plaats staan achter Brazilië.

Door Belga

Deel dit nieuws

De ploeg van bondscoach Roberto Martinez kwam sinds het verschijnen van de vorige ranking, op 31 maart, viermaal in actie in de groepsfase van de Nations League. Na een pijnlijke 1-4 thuisnederlaag in de derby tegen Nederland volgde een ruime 6-1 overwinning in Brussel tegen Polen. De Duivels sloten het vierluik van juni af met een 1-1 draw in Wales en een 0-1 zege in Polen.

In september volgen de twee resterende opdrachten in de Nations League-groepsfase, met een thuisduel tegen Wales (FIFA 19; 22/09) en de trip naar Nederland (FIFA 8; 25/09). Dan verschuift de blik volledig naar eind november en Qatar, waar de Belgen het in de groepsfase van het WK opnemen tegen Canada (FIFA 43), Marokko (FIFA 22) en Kroatië (FIFA 15).

Op de FIFA-ranking van 31 maart ging Brazilië voorbij België en de Seleção maakte zo een einde aan een onafgebroken heerschappij van de Duivels sinds september 2018. Eerder stond België ook op 1 tussen november 2015 en maart 2016. De Belgen kroonden zich eind vorig jaar voor de vierde keer op rij, en de vijfde maal in totaal, tot Team van het Jaar (2015, 2018, 2019, 2020 en 2021). Het land dat op het einde van elk kalenderjaar de eerste plaats inneemt op de FIFA-ranking, krijgt die award.

Argentinië maakt op de nieuwe FIFA-ranking na Brazilië en België de top drie vol. La Albiceleste wipt over wereldkampioen Frankrijk, dat naar de vierde plaats zakt. Engeland blijft status-quo als vijfde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top