Meer dan $2 miljoen aan CS:GO-skins gestolen

CS:GO | Volgens verschillende screenshots die op Twitter zijn gepost, werd het Steam-account van de bekende skinsverzamelaar HFB woensdag gehackt. In totaal is voor meer dan 2 miljoen euro aan skins gestolen. Verschillende gestolen skins zijn al teruggegeven aan de eigenaar.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zoals alle CS:GO-spelers weten, kan het kopen en verkopen van skins zeer lucratief zijn. Een trend die, gekoppeld aan een passie voor het spel, ertoe heeft geleid dat veel FPS-liefhebbers deze virtuele cosmetica zijn gaan verzamelen, die soms astronomische bedragen waard kunnen zijn, afhankelijk van hun leeftijd, geschiedenis en zeldzaamheid.

Onder deze fans is HFB een vrij bekende naam. De mysterieuze verzamelaar heeft een van de duurste, zo niet de duurste collectie van skins die ooit in het spel zijn bijeengebracht, met een geschatte totale waarde van bijna 2 miljoen dollar. Onder deze items vinden we skins die door een deel van de gemeenschap als legendarisch worden beschouwd. Zo zitten er zeven Souvenir Dragon Lores (een AWP-skin), een No-Star Karambit en een #1 Blue Gem Karambit in zijn collectie. Die laatste wordt geschat op maar liefst 1.2 miljoen dollar.

Vanmorgen onthulde het gespecialiseerde Twitter-account ohnePixel dat het account in kwestie was gehackt. Op woensdag werd zijn accountnaam veranderd en zijn vriendenlijst verwijderd, en werden sommige van zijn items verkocht.

Voor zover we weten, is het 3 jaar geleden dat HFB voor het laatst op zijn Steam-account inlogde. Hij heeft nog steeds two factor authentication op zijn smartphone, maar het e-mailadres en wachtwoord van het account werden gewijzigd. De kopers werden dan weer gebanned op Steam. Gestolen artikelen die al waren doorverkocht, werden voor het overgrote deel uit de inventaris van de kopers verwijderd. Dit is op zich vreemd gedrag van Valve, dat niet gewend is om op deze manier te werk te gaan. Daardoor vragen sommige specialisten zich af of de hack niet het resultaat was van een fout op het Steam-platform.

Feit blijft dat de verschillende skins dan wel zijn teruggevonden (op één na, die in een opslagruimte werd geplaatst), maar kopers die echt geld hebben uitgegeven aan de skins zijn niet zeker dat zij hun geld zullen terugzien. Tot dusver heeft alleen de site BUFF aangegeven dat de kopers van drie via het platform verkochte artikelen worden terugbetaald.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top