Tip van de maand: geniet van het wondermooie 'C'mon C'mon' in de Proximus VOD-catalogus

Films | Elke maand geeft Proximus Pickx je dé kijktip die je niet mag missen. Deze maand is het de beurt aan het wondermooie 'C'mon C'mon' met Joaquin Phoenix in de hoofdrol. Weet jij wat het verhaal is achter de zwart-witfilm?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ondertussen is bekendgemaakt dat Joaquin Phoenix zijn rol als Joker zal hernemen in een vervolg op de gelijknamige film uit 2019. Maar de acteur heeft veel meer in zijn mars dan de grote schurk in het universum van Batman spelen. In 2021 zagen we hem namelijk in een van zijn meest kwetsbare rollen, als Johnny in 'C'mon C'mon'. 

Johnny is een emotioneel afgestompte radiojournalist die het land doorreist om allerlei kinderen te interviewen over hun gedachten over hun wereld en hun toekomst. Op dat moment vraagt zijn zus Viv of hij een tijdje op haar negenjarige zoon Jesse kan passen, zodat zij voor haar echtgenoot Paul kan zorgen die met een mentale ziekte worstelt. Johnny stemt aarzelend toe, maar na een tijd ontstaat er toch een hechte band tussen hem en zijn neefje. Jesse brengt een nieuw perspectief in het leven van de radiojournalist, die nu misschien eindelijk klaar is om zijn emoties toe te laten.

Eigen ervaring

Het zwart-witte drama is geschreven en geregisseerd door Mike Mills, die je ook zou kunnen kennen van '20th Century Women' (2016). Nadat hij die film had afgewerkt, voelde de regisseur zich een beetje verloren. Maar al snel bleek dat het antwoord recht voor zijn ogen stond: zijn familie. "Het idee komt vanuit vader zijn, kijken naar mijn kind, alle dingen die het ouderschap me liet zien, wat het deed met mijn hart en mijn blik op de wereld."

Toch twijfelde Mills om zijn familie opnieuw in zijn film te verwerken, aangezien hij dat in 2010 al had gedaan in 'Beginners'. Die film ging over zijn vader die op latere leeftijd uitkwam als homoseksueel persoon. '20th Century Women' ging dan weer over zijn moeder. In 'C'mon C'mon' wilde hij zijn eigen traject als vader verwerken en aangezien zijn zoon, in tegenstelling tot zijn ouders, nog gewoon in leven is, leek dat Mills wat moeilijker.

Uiteindelijk besloot hij een stap terug te zetten door het onderwerp iets meer open te trekken, maar toch trouw te blijven aan zijn eigen ervaring. "Ik vertaalde mijn emoties naar een man, die geen ouder is, die verrassend genoeg verantwoordelijk wordt voor een kind. Dat is een geweldig verhaal om een film van te maken." En zo was 'C'mon C'mon' geboren. 

‘C'mon C'mon’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top