Mediamagnaat Rupert Murdoch en Jerry Hall gaan scheiden

Films | De bekende mediamagnaat Rupert Murdoch, 91 jaar intussen, gaat scheiden van zijn vierde vrouw, het Amerikaanse model en actrice Jerry Hall, 65 jaar. Dat berichten meerdere Amerikaanse media. Murdoch heeft met het mediabedrijf News Corp. een miljardenimperium, maar de scheiding zou geen impact hebben de structuur van zijn bedrijf, bericht de New York Times.

Door Belga

Deel dit nieuws

Murdoch en Hall trouwden in maart 2016 in Londen, met veel tamtam. De mediamagnaat zei toen op Twitter "de gelukkigste man ter wereld te zijn". Nu volgt er dus een scheiding, zoals de New York Times en Washington Post van verschillende bronnen vernamen. De woordvoerders van beide celebrities wilden geen commentaar kwijt.

Het fortuin van Murdoch zou 17 miljard dollar bedragen. Hij is eigenaar van News Corp, dat de Angelsaksische media domineert met onder meer Fox News, Wall Street Journal, New York Post, The Sun en The Times en verschillende kranten in Australië.

Het huwelijk met Hall was het vierde voor de intussen 91-jarige mediamagnaat. Zijn eerste vrouw was Patricia Booker, een airhostess, gevolgd door Anne Mann, een Britse journaliste. Dat huwelijk duurde meer dan dertig jaar, bij de scheiding zouMann meer dan een miljard dollar hebben gekregen. Nadien huwde Murdoch met Wendi Deng, een Chinese zakenvrouw. Murdoch is vader van zes kinderen. Hall, die nog getrouwd is geweest met Rolling Stone Mick Jagger, heeft vier kinderen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top