U23-teams in 1B: de (nieuwe) officiële namen én de thuisstadions zijn bekend

Challenger Pro League | Bij de bekendmaking van de kalender van de Challenger Pro League werd ook duidelijk onder welke naam de U23-teams het volgende seizoen zullen spelen. En er kwam ook een oplossing voor de U23 van Anderlecht; die de voorbije weken en maanden naarstig op zoek waren naar een thuishaven die voldoet aan de 1B-normen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat de beloften van Club Brugge zouden aantreden onder Club NXT was natuurlijk al langer geweten. Die naam hadden ze ook al in 2020-2021 toen ze ook al eens een jaartje mochten meedoen in 1B. Toen voetbalden de youngsters van Club wel in Daknam terwijl ze nu een nieuwe thuishaven hebben gevonden in Roeselare. Vanaf dit seizoen staan er dus terug verplaatsingen naar Schiervelde op het programma voor de 1B-fans.

Ook het Koning Boudewijnstadion is terug van weggeweest. Ons nationale stadion werd in het verleden al eens gebruikt door Union SG en komend seizoen zal RSCA Futures (zoals de beloften van Anderlecht zich noemen) er een groot deel van haar thuisduels spelen. Enkel tijdens het WK én op de openingsspeeldag zullen ze - volgens het Het Belang van Limburg -  in het Astrid Park spelen.

De beloften van KRC Genk en van Standard zullen dan weer gewoon in het stadion van het A-team spelen. De Cegeka Arena en het Stade Maurice Dufrasne (Sclessin) zullen dit seizoen dus ook het strijdtoneel worden van 1B-duels. De youngsters van Genk treden aan als Jong Genk terwijl de Luikse beloften aangemeld zijn als SL 16 FC (naar de voetbalcampus van het team).

Graag voegen we ook nog even het eindklassement van de A-beloftenreeks van vorig seizoen toe om u een beeld te geven hoe sterk de teams toen voor de dag kwamen. Al ging het toen wel om de U21 terwijl er nu een U23-ploeg gevormd kan worden.

1. U21 KRC Genk (Jong Genk): 57 punten
2. U21 Anderlecht (RSCA Futures): 50 punten
3. U21 Club Brugge (Club NXT): 43 punten
4. U21 Standard (SL 16 FC): 41 punten

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top