Lars Buijs en Yente Van Doren beste Belgen na dag één in Polen

Sport | Met een openingsronde van 67 slagen, goed voor een gedeelde dertiende plaats, zijn Yente Van Doren en Lars Buijs woensdag de beste landgenoten in de Gradi Polish Open (Pro Golf Tour/30.000 euro), die van start is gegaan op de Gradi-golfbaan in het Poolse Brzezno.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 26-jarige Buijs putte in zijn ronde vier birdies weg en liet zich betrappen op een bogey. Antwerpenaar Van Doren lukte zes birdies en ging drie keer in de fout. Het duo telt met een ronde van drie onder par vier slagen meer dan de Duitser Michael Hirmer, die alleen aan de leiding staat en één slag voorsprong telt op de Zwitser Zeno Felder en thuisspeler Oskar Zaborowski.

James Meyer de Beco leverde een scorekaart af waarop 68 slagen stonden wat hem een 23e plaats opleverde. Arnaud Galand staat 33e na een ronde van 69 slagen. Jean de Wouters d'Oplinter noteerde par, 70 slagen, en sloot dag een af op de 54e plaats. Alan de Bondt, de nummer twee op het Pro Tour Golf-klassement, was de enige Belg die met een ronde van 71 slagen een score boven par optekende. De Antwerpenaar, die eerder dit jaar de Dreamland Pyramids Classic won, moest genoegen nemen met de 67e stek.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top