Belgian Cats leggen ook Egypte over de knie

Basketbal | De Belgian Cats hebben woensdagavond in Antwerpen ook hun tweede wedstrijd in groep C van het WK 3x3 basket gewonnen. Na hun 12-8 zege tegen Mongolië in hun openingswedstrijd, ging nu ook Egypte voor de bijl: 19-6. Met 31 punten op de teller zijn de Cats quasi zeker van een stek in de tweede ronde.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vrijdag treffen Julie Vanloo, Laure Résimont, Ine Joris en Becky Massey nog Polen. De Dominicaanse Republiek is het vijfde land in de groep, maar zij gaven in extremis nog forfait, zo bevestigde de Internationale Basketfederatie FIBA. De reden voor het forfait werd niet bekendgemaakt.

De Belgian Lions openden dinsdag reeds hun WK met twee vlotte zeges, achtereenvolgens tegen Slovenië en Egypte. Donderdag nemen ze het op tegen de VS en Oostenrijk.

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen dingen twintig landen mee naar de wereldtitel. Deze landen zijn verdeeld over vier poules van vijf. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales. Vanaf de kwartfinales is er een knock-outformule. De tweede en derde van elke poule spelen eerst nog achtste finales. Voor de nummers vier en vijf eindigt het toernooi na de groepsfase.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top