Belgian Cats openen hun WK 3x3 met zege tegen Mongolië

Basketbal | De Belgian Cats hebben in Antwerpen hun WK geopend met een zege. Op de Groenplaats haalden ze het in hun eerste groepswedstrijd met 12-8 van Mongolië.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vanavond staan de Cats, met daarin Julie Vanloo, Laure Résimont, Ine Joris en Becky Massey, voor hun tweede groepswedstrijd. Egypte is dan de tegenstander. Vrijdag treffen ze nog Polen. De Dominicaanse Republiek is het vijfde land in de groep, maar zij gaven in extremis nog forfait, zo bevestigde de Internationale Basketfederatie FIBA. De reden voor het forfait werd niet bekendgemaakt. 

De Belgian Lions openden gisteren reeds hun WK met twee vlotte zeges, achtereenvolgens tegen Slovenië en Egypte. Morgen nemen ze het op tegen de VS en Oostenrijk.

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen dingen twintig landen mee naar de wereldtitel. Deze landen zijn verdeeld over vier poules van vijf. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales. Vanaf de kwartfinales is er een knock-outformule. De tweede en derde van elke poule spelen eerst nog achtste finales. Voor de nummers vier en vijf eindigt het toernooi na de groepsfase.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top