Froome verschijnt in Kopenhagen aan de start van de Tour

Wielersport | Chris Froome, de viervoudige winnaar van de Ronde van Frankrijk, neemt komende maand deel aan de Tour de France, die op 1 juli van start gaat vanuit Kopenhagen. Dat heeft zijn team Israel-Premier Tech gemeld.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 37-jarige Froome won de Tour in 2013, 2015, 2016 en 2017. Na zijn zware crash in juni 2019 moest de Brit lang herstellen en sindsdien heeft hij het moeilijk om weer op topniveau te komen. "Ik heb dit jaar uitzonderlijk hard gewerkt en ik kijk ernaar uit om alles te geven. We hebben een geweldige groep renners", zei Froome.

De Israëlische ploeg rekent in de Tour verder onder meer op de ervaring van de Deen Jakob Fuglsang (37), derde in de recente Ronde van Zwitserland, en de Canadees Michael Woods (35).

Ook Groupama-FDJ maakte zijn selectie bekend en rekent op de Fransmannen Thibaut Pinot en David Gaudu. Ook de Zwitserse tijdritspecialist Stefan Küng tekent present.

Selectie Israel-Premier Tech: Jakob Fuglsang (Den), Michael Woods (Can), Chris Froome (GBr), Daryl Impey (ZAf), Simon Clarke (Aus), Hugo Houle (Can), Krists Neilands (Let), Omer Goldstein (Isr)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top