It’s #FLAMETIME!, het Belgische damesteam in de spotlights voor Euro 2022

Red Flames | Het EK Voetbal voor vrouwen nadert met rasse schreden. Zowel de Red Flames als de vele duizenden fans hopen dat België heel wat indruk zal maken in het Verenigd Koninkrijk. Die fans kunnen de komende dagen en weken de Flames een hart onder de riem komen steken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Van 6 tot en met 31 juli vindt het EK vrouwenvoetbal plaats in Engeland. De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg, beter bekend als de Red Flames, zullen daar ook van de partij zijn en treden voor een tweede keer in hun geschiedenis aan op een EK. 

Beter doen dan in 2017?

Een jaar na het EK bij de heren is het de beurt aan de dames om de komende weken te strijden om de titel van Europees kampioen. Zestien landen zullen gedurende de maand juli over het Kanaal worden samengebracht, met 10 gekozen stadions om hen te verwelkomen tot de grote finale die op 31 juli in Wembley zal plaatsvinden. De strijd om Nederland als Europees Kampioen op te volgen, start binnenkort en zal je kunnen volgen via Pickx. Mis geen enkel belangrijk nieuws over het toernooi op onze website, waar je ook het programma, de resultaten of zelfs exclusieve video's kan terugvinden!

Vijf jaar na hun allereerste EK zullen de Red Flames, die zich met vlag en wimpel kwalificeerden, koesteren een welomlijnde ambitie voor het toernooi: beter doen dan in 2017. Toen werden ze uitgeschakeld in de eerste ronde na eerst een overwinning tegen Noorwegen en vervolgens twee nederlagen. Sindsdien zijn de Belgische vrouwen heel wat ervaring rijker, waardoor de kwartfinale geen onhaalbare kaart mag zijn.

België is ingedeeld in groep D met Frankrijk (14 juli), Italië (18 juli) en IJsland (10 juli). "Een open groep waarin wel één en ander mogelijk is”, verklaarde coach Ives Serneels tijdens de loting. “Ik wilde Engeland en Spanje vermijden, dus ik denk dat we blij mogen zijn met de loting. Het zijn teams die we goed kennen, we zijn al zeker niet kansloos. In elk geval zullen we in elke wedstrijd moeten vechten.”

Ter voorbereiding spelen de Flames vier oefenwedstrijden: tegen Engeland (16 juni), Noord-Ierland (23 juni), Oostenrijk (26 juni) en Luxemburg (28 juni). Onze selectie bereidt zich voor in het Proximus Basecamp in Tubeke, waar we het team tijdens deze campagne op de voet zullen volgen.

Engeland topfavoriet?

Nederland lijkt niet in optimale vorm te verkeren om zijn titel succesvol te verdedigen. Frankrijk daarentegen begint vol vertrouwen aan dit toernooi, maar het team van Peyraud-Magnin, Renard, Geyoro en Katoto zal zichzelf moeten overtreffen om de kwartfinales te halen – iets waar ze nog nooit in geslaagd zijn.

Dan is er nog Zweden, dat het vorig jaar tot de finale van de Olympische Spelen schopte, waarin uiteindelijk Canada te sterk bleek. Onderweg wisten ze wel het ongenaakbaar gewaande team van de VS uit het toernooi te knikkeren. Een serieuze waarschuwing naar de concurrentie toe. Engeland speelt op eigen bodem en kan dus rekenen op de steun van het thuispubliek. Vraag maar aan de Nederlanders, die vijf jaar geleden op eigen bodem de eindzege wegkaapten, welk voordeel zo’n thuisaanhang kan bieden. Spanje, Duitsland, Italië en Denemarken zijn ook landen om in het oog te houden. De debatten worden geopend op 6 juli!

Een vlammende speurtocht

Die voetbalbond introduceerde op maandag 20 juni ook een unieke spaaractie. Fans konden vanaf die datum immers een heuse speurtocht ondernemen naar talloze ‘Flames’, vlammetjes, in het straatbeeld. Als de bijbehorende qr-codes worden gescand via de applicatie van de voetbalbond, kunnen er bijzondere prijzen worden verzameld. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondleiding in het Proximus Base Camp in Tubeke, of een gesigneerd t-shirt van de Flames? Via deze speurtocht kan je ook punten verzamelen, die eveneens recht geven op de prijzen.

Kan je niet wachten tot het zover is, en wil je de Flames liefst zo snel mogelijk leren kennen? Via ons platform Pickx en de VOD-catalogus kan je in de wereld van onze nationale trots treden. Dankzij de gloednieuwe reportagereeks ‘Meet the Flames volgen we het wel en wee van maar liefst acht Duivelse dames. Hierdoor zal je uniek beeldmateriaal kunnen raadplegen van tijdens het aanstaande Europees kampioenschap.

Volg de oefenwedstrijden en Euro 2022 op Pickx.be of via de Proximus Pickx-app alsook alle de EK-wedstrijden. Met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site Pickx.be of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top