Nieuw seizoen start op 22 juli met kraker tussen Standard en AA Gent

Jupiler Pro League | Het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League zal op 22 juli van start gaan met de wedstrijd tussen Standard en AA Gent (20.45 uur). Dat heeft de Pro League aangekondigd, tijdens de voorstelling van de kalender voor het seizoen 2022-2023. Kalendermanager Nils Van Brantegem spreekt van de "moeilijkste planning" tot nu toe, onder andere door het WK in Qatar in november en december.

Door Belga

Deel dit nieuws

De eerste wedstrijden zullen plaatsvinden in het weekend van 22, 23 en 24 juli. Maar vanaf midden november zal de competitie door het WK vijf weken stilliggen, tussen 13 november en 23 december. Het einde van de competitie valt begin juni, na play-offs.

Charleroi ontvangt op de eerste zaterdag van het kampioenschap AS Eupen, OH Leuven trekt naar KV Kortrijk, Seraing naar Zulte Waregem, STVV speelt thuis tegen Union. Landskampioen Club Brugge start zondag 24 juli met een thuismatch tegen Racing Genk. KV Mechelen speelt thuis tegen Antwerp, RSC Anderlecht ontvangt KV Oostende. Nieuwkomer Westerlo sluit de eerste speeldag af met een thuismatch tegen Cercle Brugge

Het komende seizoen is ook het laatste met 18 ploegen in 1A, vanaf 2023-2024 zal dat aantal zakken naar 16. Drie ploegen zullen dus op het einde van dit seizoen zakken naar de Challenger Pro League, het oude 1B.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top