Lotte Kopecky start met ambitie op het BK tijdrijden om titel te verlengen

Wielersport | In 2019 (Middelkerke), 2020 (Koksijde) en 2021 (Ingelmunster) bleek Lotte Kopecky de snelste van alle deelneemsters op het BK tijdrijden. De winnares van onder andere de Ronde van Vlaanderen en de Strade Bianche van dit seizoen start morgen opnieuw als topfavoriete voor de titel en dat kan dus de vierde op rij worden. Het absolute record staat nog steeds op naam van Ann-Sophie Duyck. Zij zegevierde van 2014 tot en met 2018.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Met dat record ben ik niet bezig", zegt Kopecky. "Ook niet met lijstjes van zoveel zeges daar, zoveel overwinningen ginds. Ik wil donderdag gewoon winnen en die titel pakken. Is dat nu voor de vierde keer of de derde keer, dat maakt niet uit. Winnen is het belangrijkste. Ik ging een tweetal weken het parcours eens verkennen. Als ik dan een samenvatting moet maken vind ik dat het toch best een pittige omloop is. Niet te onderschatten vooral."

"Op het einde zitten er enkele korte knikjes. Het juiste ritme vinden zal niet gemakkelijk worden. Het betreft in Gavere wat interval. Ik heb daar in principe niet al te veel problemen mee maar ik heb toch liever lange rechte stukken waarop de grote motor kan rondgedraaid worden", meldt Kopecky.

De laatste wedstrijd die de uittredende kampioen reed was de RideLondon van eind mei en dat is dus bijna een maand geleden. Afwachten dus hoe Kopecky dat BK tegen de tijd zal verteren. "Ik start met de ambitie dat het vrouw tegen vrouw zal zijn en dat ik moet vlammen van begin tot einde om mijn titel te kunnen verlengen. Je moet op zo'n moment ook kunnen rekenen op een goede dag. Zonder goed gevoel wordt het moeilijk", geeft topfavoriete Lotte Kopecky mee.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top