Lotto Soudal heeft selectie helemaal klaar voor de Ronde van Frankrijk

Wielersport | Lotto Soudal heeft zijn selectie voor de Ronde van Frankrijk klaar. De Australiër Caleb Ewan krijgt in zijn jacht op sprintzeges de steun van de Zuid-Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg, Frederik Frison, Florian Vermeersch en Brent Van Moer. Veteraan Philippe Gilbert, de Deen Andreas Kron en Tim Wellens zullen hun kans krijgen in de lastigere ritten.

Door Belga

Deel dit nieuws

De voorbije dagen raakte al bekend dat Philippe Gilbert op 1 juli in Kopenhagen aan zijn twaalfde en laatste Ronde van Frankrijk zal beginnen. Ook de deelname van Tim Wellens, Florian Vermeersch, Brent Van Moer, Caleb Ewan en Andreas Kron was al geweten. Lotto Soudal heeft zijn selectie nu helemaal rond en rekent in de Tour ook op Reinardt Janse van Rensburg en Frederik Frison.

"Met deze acht renners kunnen we op bijna alle terreinen meespelen in deze Tour de France", zegt CEO John Lelangue over de selectie. "Met Caleb Ewan hebben we een van de snelste renners van het peloton. Hij is onze grootste kans op een ritzege en daarom hebben we hem goed omringd met Reinardt Janse van Rensburg, Frederik Frison, Florian Vermeersch en Brent Van Moer. Die laatste twee zullen ook zeker de kasseienrit naar Arenberg in hun agenda hebben aangeduid."

"Verder hebben Philippe Gilbert, Andreas Kron en Tim Wellens de afgelopen week bewezen dat ze in zeer goeden doen zijn. Zij zullen zeker present zijn in de lastigere ritten en hun kans wagen in ontsnappingen", besloot Lelangue.

De selectie: Caleb Ewan (Aus), Reinardt Janse van Rensburg (ZAf), Frederik Frison (BEL), Florian Vermeersch (BEL), Brent Van Moer (BEL), Philippe Gilbert (BEL), Andreas Kron (Den) en Tim Wellens (BEL).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top