Was vroeger alles beter? 'Gaslit' vs 'The First Lady'

Series | Met de reeks 'Was vroeger alles beter?' vergelijken we al een aantal maanden een gloednieuwe, hotte, trendy serie met een serie van hetzelfde genre die een beetje of veel ouder is. Deze maand willen we het een beetje anders aanpakken. We zijn zot van twee nieuwe series die heel wat gemeen hebben en dus wordt het deze keer een battle tussen twee new kids on the block!

Door MF

Deel dit nieuws

Onze sterren van de maand zijn niet zomaar de eerste de beste. Deze maand hebben we het over 'Gaslit' en 'The First Lady', twee historische drama's. De eerste gaat over Watergate en de tweede brengt drie memorabele First Ladies in beeld.

Girl Power

De grootste gemene deler van deze twee topseries? De sterke vrouwelijke personages. De titel 'The First Lady' zegt al genoeg en ook bij 'Gaslit' volgen we een bad ass vrouwelijk personage. Het gaat over niemand minder dan herrieschopster Martha Mitchell, die op onnavolgbare wijze wordt gespeeld door Julia Roberts, een actrice die we vaker op het scherm willen zien.

'The First Lady' volgt dan weer drie straffe Amerikaanse first ladies. Viola Davis ('How to Get Away with Murder') is Michelle Obama, Michelle Pfeiffer is Betty Ford en Gillian Anderson is Eleanor Roosevelt. Met zo'n klinkende namen kunnen we er wel van uitgaan dat de volgende Emmy voor beste actrice in een dramaserie in dit talentvolle lijstje te vinden is. Wij zetten ons geld op Julia Roberts!

Vrouwen in de schaduw

De sterke link tussen beide series is duidelijk: de rol van de vrouw in de geschiedenis van de Amerikaanse politiek. Elk van deze vrouwen was officieel 'vrouw aan de haard', maar eigenlijk waren ze in de schaduw van hun indrukwekkende mannen zelf nog een pak ambitieuzer. Meer dan je zou denken, en met een pak meer doorverzettingsvermogen ook.

In 'Gaslit' is Martha Mitchell de spreekwoordelijke lont die tot Watergate heeft geleid en president Nixon deed vallen. In 'The First Lady' ontdekken we vrouwen die invloed hebben uitgeoefend op de toekomst van hun land. Beide series brengen deze historische personages de eer die hen toekomt.

En wat met de mannen?

In beide series spelen ook heel wat mannelijke sterren de pannen van het dak: Sean Penn en Dan Stevens (inderdaad, cousin Matthew van 'Downton Abbey') in 'Gaslit' en Kiefer Sutherland en Aaron Eckhart als president van de Verenigde Staten in 'The First Lady'. Niet de eerste de beste dus, maar ze gaan nooit met de sterrenrol aan de haal: ze zijn de mannen die nooit de historische figuren waren geworden die ze zijn zonder hun moedige en sterke vrouwen aan hun zijde.

Beide series kiezen voor dezelfde interessante invalshoek: mannen aan de top van de sociale ladder die buigen op hun sterke vrouwelijke entourage. Een originele, frisse en effectieve manier om de Amerikaanse politieke scène van de afgelopen jaren in beeld te brengen.

Ontdek 'The First Lady' elke dinsdag om 20u35 op FOX (zender 65), beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit. Daarna betaal je voor deze tv-optie 10,99 euro/maand. Ontdek hier alles over Pickx Mix!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top