Peter Bossaert trots op 'zijn' kandidaat: "Een belangrijke dag voor de voetbalbond"

Voetbal | Peter Bossaert, CEO van de voetbalbond, stak dinsdag zijn fierheid niet onder stoelen of banken toen met Paul Van den Bulck 'zijn' kandidaat unaniem verkozen werd tot nieuwe voorzitter. "Ik apprecieer je enorm en het doet me plezier om te kunnen samenwerken", zei Bossaert toen hij zich tot de nieuwe voorzitter richtte.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het is een belangrijke dag voor de Belgische voetbalbond met de eerste onafhankelijke voorzitter", aldus Bossaert. De voorzitter krijgt een exclusief strategische rol en houdt zich niet met operationele taken bezig. "Dat is het resultaat van een proces rond goed bestuur dat vier jaar heeft geduurd sinds de wijziging van de statuten in 2018", zei Bossaert. "Tevoren was er de feitelijke vereniging en de vzw, maar die zijn ontbonden. Toen waren er ook twee raden van bestuur, terwijl er nu nog maar één is."

Bossaert ziet de toekomst van de KBVB rooskleurig tegemoet. "De ontwikkeling van het voetbal op het veld de laatste jaren moest nog gekoppeld worden aan een evolutie in de bond", wist hij. "Dat is wat nu gebeurt met nieuwe ontwikkelingen op onder meer zakelijk en digitaal gebied. We zijn van een sportbond geëvolueerd naar een sportonderneming en ik ben trots om Paul Van den Bulck te mogen aankondigen als nieuwe voorzitter, want hij heeft met zijn ervaring en persoonlijkheid het perfecte profiel om de link te vormen tussen intern en extern. Hij gaat ons toelaten om te evolueren in de richting waarvoor we gekozen hebben."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top