Van Uytvanck gaat onderuit in derde set op het WTA van Bad Homburg: "Dit doet pijn, maar ik kan me niets verwijten"

Sport | Alison Van Uytvanck (WTA 46) was dinsdag niet te teleurgesteld na haar nederlaag in de eerste ronde van het WTA 250-toernooi in het Duitse Bad Homburg (gras/251.750 dollar). De 28-jarige Grimbergse, afgelopen zondag nog de beste op het WTA 125-toernooi in het Italiaanse Gaiba, verloor na een spannend duel in drie sets (3-6, 6-3 en 7-6 (7/4)) van de Amerikaanse Amanda Anisimova (WTA 25), het zesde reekshoofd.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik was zondagavond nog in Gaiba. Dan is het geen schande om vandaag in een tiebreak de derde set te verliezen van het zesde reekshoofd", zei Van Uytvanck na afloop tegenover Belga. "Ik speelde in Italië bovendien op erg slechte velden. Dat voel ik nog. Hier in Duitsland kon ik nog nauwelijks trainen. Dan wordt het moeilijk. Ik vind dat ik een goede match speel. Mijn instelling was uitstekend. Ik heb gevochten voor elk punt. Ik leidde met 4-2 in de derde set, maar ze kwam nog terug en klopte me vervolgens weg in de tiebreak. Het doet natuurlijk pijn, maar ik kan mezelf niets verwijten."

Van Uytvanck richt nu haar blik op Wimbledon, waar ze hoopt haar goede vorm te kunnen behouden. "Ik speel echt goed momenteel. Ik voel me goed op het gras. Ik moet nu genoeg rusten. Er zijn dit jaar geen WTA-punten te winnen op Wimbledon, maar dat verandert niets voor mij. Ik ga met veel enthousiasme het terrein op. Het is nog steeds een grandslamtoernooi en daar wil je altijd schitteren."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top