Flipkens klopt met Mertens tweede Belgische in Eastbourne: "Heb me in derde set kunnen herpakken"

Sport | Kirsten Flipkens (WTA 257) was dinsdag de beste in het volledig Belgische duel in de tweede ronde van het WTA 500-toernooi in het Britse Eastbourne (gras/757.900 dollar) tegen Elise Mertens (WTA 30). De 36-jarige Kempense haalde het in drie sets (6-2, 2-6 en 6-1). Maandag nam Flipkens in Eastbourne ook al de maat van landgenote Maryna Zanevska (WTA 68).

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het ging goed in de eerste set", analyseerde Flipkens na afloop tegenover Belga. "De service van Elise draaide niet en ik kon profiteren. Ik was erg agressief op de tweede bal. Net als gisteren was de start van de tweede set niet goed. Ik leed concentratieverlies en dat kostte me een break. Elise kwam ook beter in de bal. Het was duidelijk dat ik beter moest doen en dat lukte ook in de derde set. Ik speelde aanvallender en serveerde ook beter. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik ben opgelucht."

Flipkens neemt het in haar derde ronde op tegen de Bulgaarse Viktoriya Tomova (WTA 128), die ze vorige zondag in de kwalificaties nog versloeg. Tomova werd echter opgevist als 'lucky loser' na het forfait van de Tunesische Ons Jabeur (WTA 3).

"Het is een beetje een grappige situatie", glimlachte Flipkens. "Maar het zal niet makkelijk worden. Ik moest hard knokken tegen Tomova. De partij duurde bjina twee uur. Ik hoop vooral dat mijn lichaam goed hersteld is van deze partij. Ik ben het niet meer gewoon vijf dagen op rij te spelen, zes zelfs met het dubbel erbij. Ik ben alvast erg gelukkig met mijn zege tegen Elise en ga er alles aan doen om mijn avontuur hier verder te zetten."

Flipkens werkt op gras haar afscheidstournee in het enkelspel af. Na het toernooi van Wimbledon stopt ze als enkelspeelster.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top