PSG gaat vol voor Christophe Galtier als nieuwe coach

Ligue 1 | Nasser Al-Khelaïfi, de voorzitter van PSG, heeft dinsdag in een interview met de Franse krant Le Parisien zijn plannen voor komend seizoen uit de doeken gedaan. De Qatarees benadrukte dat zijn club nooit onderhandelde met Zinédine Zidane om de nieuwe T1 te worden. Al-Khelaïfi bevestigde wel de gesprekken met Nice-coach Christophe Galtier.

Door Belga

Deel dit nieuws

De PSG-voorzitter gaf aan "van Zidane te houden". "Hij was een fantastische speler en een buitengewone trainer", zo klonk het. "Maar we hebben niet met hem gesproken om onze hoofdcoach te worden, niet direct en niet indirect." Al-Khelaïfi kon wel niet uitsluiten dat andere Qatarese prominenten Zidane hadden benaderd in het verleden.

De PSG-voorzitter wil komend seizoen een nieuwe weg inslaan en komaf maken met het glamoureuze verleden van de club. "Dat willen we kwijtraken", knikte hij. "Daarom gaan we voor een coach waarmee we denken dat we iets kunnen neerzetten." Al-Khelaïfi bevestigde vervolgens de onderhandelingen met Nice-coach Christophe Galtier. "Ik hoop dat we snel een akkoord zullen bereiken, maar ik heb veel respect voor Nice en haar voorzitter Jean-Pierre Rivère. Iedereen verdedigt zijn eigen belangen." Galtier leidde Lille in het voorjaar van 2021 naar de landstitel. Het voorbije seizoen werd hij met Nice vijfde.

PSG heeft op dit moment nog een coach, de Argentijn Mauricio Pochettino. Die kwam in januari 2021 aan het roer van de Parijse club en heeft er nog een overeenkomst voor een jaar.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top