Milak zwemt wereldrecord op 200m vlinderslag op het op het WK zwemmen, Dressel haakt af voor 100m vrije slag

Sport | Kristof Milak heeft vandaag in eigen land op het WK zwemmen een wereldrecord gezwommen op de 200 meter vlinderslag. De 22-jarige Hongaar tikte in Boedapest aan na 1:50.34. Hij verbeterde daarmee zijn eigen wereldrecord met 39 honderdsten van een seconde. Het zilver was voor de Fransman Leon Marchand (+3.03) , het brons voor de Japanner Tomoru Honda (+3.27).

Door Belga

Deel dit nieuws

Milak zorgde voor het tweede wereldrecord op dit WK na de besttijd van de Italiaan Thomas Ceccon maandag op de 100 meter rugslag (51.60).

Nog vandaag gaf de Amerikaanse zwemlegende Caeleb Dressel forfait voor zijn halve finale op de 100 meter vrije slag en de finale van de gemengde estafette (wisselslag). De Amerikaanse zwembond gaf mee dat zijn afwezigheid te wijten is aan "medische redenen". Verdere uitleg kwam er niet. 

Dressel, tweevoudig wereldkampioen en olympisch kampioen op de 100 meter vrije slag, won in Boedapest al twee gouden medailles. Hij was de beste op de 50 meter vlinderslag en met het Amerikaanse team op de 4x100 meter vrije slag. Later dit WK zou hij ook nog deelnemen aan de 50 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top